sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Become what you`ve always known

Tänään aion kirjoittaa jotain vähän henkilökohtaisempaa, nimittäin kertoa niistä miun unelmista.
Idea tähän tuli siitä, kun kirjoitin lehtijutun Itä-Savoon, jossa aiheena oli aarrekartan tekeminen.
Ne keneltä perjantain 8.3 Itä-Savo sattuu löytymään voivat tietysti katsoa jutun sieltä, mutta tarkemmin en tätä aarrekartantekoprosessia rupea nyt selostamaan.
Netistä löytyy ohjeita jos joku kiinnostuu.
Joka tapauksessa kun tein tätä aarrekarttaa aloin tarkemmin miettiä omia unelmiani ja sitä mitä elämältäni haluan.Tässä pääpiirteittäin miun suurimmat unelmat:

1.  Matkustaminen.
Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, haluan matkustaa ja kiertää maailmaa, ehkä asuakin jonkin aikaa ulkomailla. Tällä hetkellä polttelee katsastaa ainakin Lontoo, Dublin, Boston, Vancouver, New York ja Sydney. Jos joskus johonkin muutan niin englannilla haluaisin siellä myös pärjätä, joten en siis haaveile mistään Japanista tai vastaavasta, tosin ihan missä tahansa paikassa haluaisin kuitenkin vierailla. Tällä hetkellä kun omat matkailukokemukseni rajoittuvat turistilomakohteisiin Kreikkaan, Turkkiin ja Egyptiin sekä naapurimaihin Ruotsiin ja Viroon. No 
toukokuussa sitten pääsen vihdoin ja viimein britteihin <3 

2. Hyväpalkkainen ja mielekäs työ.
Tällä hetkellä unelma-ammattini on psykologi, jota olen miettinyt ysiluokalta lähtien.
  Okei, nyt on takana vasta kolme psykologian tuntia eikä siis lainkaan oikeaa, varmaa tietoutta siitä millaista se työ sitten todellisuudessa olisi, mutta se vain vaikuttaa niin älyttömän mielenkiintoiselta. Sekin kertoo ehkä paljon että kirjahyllystäni löytyy kirjoja, jotka ovat nimeltään mm. Intuitio ja tunneviestintä, Mielikuvista voimaa, Hyvä itsetunto ja Ilon psykologia.
Tosin en näitä kaikkia ole lukenut, mutta kuten jo sanoin, älyttömän mielenkiintoista.
Jos 
suunnitelmat nyt toteutuvat niin kirjoitan 2015 ylioppilaaksi ja lähden sitten Jyväskylään psykologiaa opiskelemaan. Ja jos en sitten pääse ensimmäisellä kerralla sisään (mikä on hyvin todennäköistä) käyn avoimessa yliopistossa kursseja yritän uudelleen, kunnes pääsen sisään.  Tai sitten rupean opiskelemaan jotain aivan muuta, mutta se on sitten sen ajan murhe.
Ihmisläheistä ja mielenkiintoista työtä joka tapauksessa haluaisin tehdä.

3.  Se mitä varmaan jokainen maailman ihminen haluaa eli rakkaus.
Yksinkertaisesti sanottuna haluaisin suloisen poikaystävän jonka viereen käpertyä sohvalle katsomaan elokuvia (yäk miten kliseiseltä kuulostaa). Unelmien poikaystävä on hauska, söpö, luotettava ja huomaavainen. Ja ei mitenkään hirveän pitkä, koska minä en todellakaan ole. 

4. Maallista mammonaa, kuten auto ja omakotitalo.
Unelmien auto on keltainen Volgsvagen Beetle tai punainen Mini Cooper.
Talo saisi olla valkoinen ja valoisa ja sieltä pitäisi löytyä tarpeeksi tilaa ja ainakin erillinen vaatehuone miun vaatteille ja kengille. 

5. Kirjan kirjoittaminen.
Jo pitkään olen haaveillut siitä että joskus kirjoitan kirjan.
Fiktiota tai faktaa, ei niin väliä, mutta joskus sen aion tehdä. Tällä hetkellä miun kirjoitusharrastus rajoittuu lähinnä ficceihin, joten olisi ihan kiva välillä kirjoittaa jotain ihan omistakin hahmoista.


Tässä koko kuva siitä miun aarrekartasta. Suosittelen sellaisen tekemistä ihan kaikille,
se on hauskaa ja varmasti selkeyttää omia unelmia.

Muuten tämä viikko on mennyt lähinnä opiskellessa. Uusi jakso alkoi (taas) ja nyt olen ainakin yrittänyt panostaa siihen koulunkäyntiin. Onneksi tässä jaksossa on ihan kivoja aineita, psykologiaa, musiikkia ja matikkaa (niin, jopa matikka on ollut kivaa) ja kolme kympin aamua.Pirteänä katsomossa :D 

Käytiin viime sunnuntaina siellä Mikkelissä, mutta reissu ei ihan mennyt niin kuin olin suunnitellut. Akselissa ei nimittäin ollut melkein mitkään kaupat auki ja Stellasta ei oikein muita järkeviä kauppoja löytynyt kuin H&M. Lohdutukseksi ostin Anttilasta kasan dvd:itä, joten ei kuitenkaan ihan turha reissu ollut. Ja pojathan pelasivat loistavasti sen mitä peliä maltoin seurata.


Aurinkoista viikkoa kaikille =)

- Vilma

2 kommenttia:

 1. hihi sulla on vähän samantyylisiä unelmia ku mulla :--) kiva blogi!

  aranciata-bu.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Aika yleisiähän nuo miun unelmat varmaan onkin, kukapa nyt ei haluis matkustaa jne. :D

   Poista