sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Siitä kesästä...

Kuvat WeHeartIt

Lupasin tehdä postauksen, jossa selvennän vähän miun ensi kesän suunnitelmia. Aluksi ajattelin, että teen videon, mutta en sitten viitsinytkään. Ehkä tää kirjoittaminen kuitenkin on enemmän miun juttu.
No kuitenkin asiaan ...

Syksyllä ryhmänohjauksessa mainostettiin mahdollisuutta lähteä Lions Clubin kautta vaihtoon kesällä. Olin jo edellisenä vuonna miettinyt, että haluaisin lähteä jonnekin kielimatkalle tai vastaavalle, mutta koska ne on niin kalliita olin sen haaveen haudannut. Lionsien vaihdostakin olin lukenut ja se vaikutti lupaavalta, mutta kuitenkaan en viime kesäksi vielä hakenut.

Nyt kun sitten tuota mahdollisuutta uudestaan tarjottiin, tiesin, että sinne oli haettava, katuisin muuten.
Kävin siis Lionsien nettisivuilta lukemassa lisätietoa ja laitoin sähköpostia Tuula Rantaeskolalle, joka hoitaa koko Suomen nuorisovaihtoa, mutta asuu myös sattumoisin samassa kaupungissa kuin minä. Hän sitten pyysi minua soittamaan, jotta asiasta voitaisiin jutella tarkemmin ja muistaakseni seuraavana päivänä sitten soitinkin. 

Tämän jälkeen alkoi sitten paperityöt, piti laittaa kopiota passista, kirjoittaa kirje isäntäperheelle jne. Ja totta kai päättää, että mihin kohteeseen haluaa hakea.
Minulle oli jo itsestään selvää, että haen USA:han, mutta osavaltio oli vielä päättämättä.

Lopulta sitä pähkäiltyäni pääsin tulokseen, että kolme vaihtoehtoa olivat 1. Washington/British Columbia 2. Massachusetts 3. Michigan.Sitten odoteltiin vain tietoa, että mihin kohteeseen pääsen ja hiihtolomalla tuli kauan
odotettu sähköposti: pääsen ensimmäiseen hakutoiveeseeni, eli Washingtoniin/British Columbiaan!
Tuo kohde on siitä erikoinen, että vaihto ei ole vain USA:n puolella vaan myös Kanadassa.
Eli puolet vaihdosta on USA:ssa ja puolet Kanadassa.

Koska osavaltiot eivät välttämättä sano mitään, Washingtonin osavaltio sijaitsee siis USA:n
luoteisosassa ja Kanadan British Columbia on heti sen "yläpuolella".
Isompia kaupunkeja tällä alueella ovat Seattle ja Vancouver.
Tuossa vielä kartta, jotta hahmottaa paremmin.

Kohde siis oli selvillä ja sen jälkeen ruvettiin odottelemaan tarkempia tietoja aikataulusta ja isäntäperheistä. Tällä hetkellä alustavat päivämäärät ovat selvillä, isäntäperheet vielä ei.
Tarkoituksenani on siis lähteä 28.6 ja palata 2.8, reissussa olen siis viisi viikkoa.
Nyt odottelen tietoa isäntäperheistä. Muuta en heiltä toivo, kun että tulisin heidän kanssaan 
hyvin toimeen ja, että pääsisin oikeasti sitten tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja näkemään kaikkea uutta ja ihmeellistä.

Vähän aikaa sitten minut myös lisättiin kaikkien USA:han vaihtoon lähtijöiden Whatsapp-ryhmään ja sen olen kokenut tosi hyväksi. Sieltä saa hyvin vertaistukea, sillä kaikki ovat samassa tilanteessa ja jännittävät varmaan ihan yhtä paljon kuin miekii. 


Mitä sitten odotan tältä reissulta...Totta kai näissä isoissa kaupungeissa on ihan pakko käydä. Olisihan se hienoa jos perheet ihan asuisivatkin siellä, mutta toisaalta olisi kiva jos ne olisivat jossain idyllisessä pikkukaupungissa (esim. Forks ois aika siisti, näin Twilight fanille heheh).Lisäksi haluisin ehdottomasti käydä jossain kansallispuistossa, esim. Mount Rainier ois varmasti aika hieno kokemus.    


Ja jos ja kun Seattleen menee niin alkuperäsessä Starbucksissa on pakko käydä!

Tässä vielä pari videota:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti