sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kesäkirjoja

Kesällä tulee luettua huomattavasti enemmän ja näin on myös omalla kohdallani.
Viime viikolla kävin kirjastosta lainaamassa ison pinon kirjoja ja nyt on niistä jo osa luettu.
Päätin siis tehdä vaihteeksi tällaisen kirjapostauksen, edellisen taisin tehdä joskus alkuvuodesta.



Veronica Rossi- Halki Ikiyön, 327 sivua
Ensimmäinen kirja on tämä Veronica Rossin fantasiatrilogian toinen osa. Luin ensimmäisen osan viime kesänä ja tykkäsin, joten päätin lukaista jatko-osankin. Itse asiassa luin tämän jo huhtikuussa, joten hirveästi en siitä enää muista, mutta kyllä minä pidin tästäkin. Jos fantasia ja dystopia yhtään kiinnostaa, on tämä varsin mainio kirja. Minun makuuni tämä trilogia on kuitenkin ehkä vähän liiankin fantasiapainotteinen (huomaan olevani enemmän scifi-ihmisiä, en erityisemmin tykkää perinteisestä fantasiasta), joten siksi en tälle kovin korkeaa arvosanaa voi antaa.

Arvosana: 8-


Salla Simukka- Lumikki trilogia265+237+192 sivua
Keväällä päätin aloittaa Salla Simukan paljon puhutun Lumikki-trilogian lukemisen.  En lainannut kaikkia kirjoja samaan aikaan, vaan luin ne yksi kerrallaan pitkin kevättä. Pakko kyllä myöntää, että nämä kirjat onnistuivat pitämään otteessaan. Lumikin seikkailut milloin Tampereella, milloin Prahassa saavat haukkomaan henkeä ja Ne ovat ehdottomasti suomalaista parhaimmistoa. Se ehkä kertoo paljon, että kun trilogian viimeisen osan viime viikolla lainasin, oli se luettu kirjaimellisesti yhdeltä istumalta.
Arvosana koko trilogiasta: 9½


Johanna Sinisalo- Auringon ydin, 336 sivua
Johanna Sinisalo on mielestäni Suomen parhaita kirjoittajia. Hänellä on omaperäinen tyyli kirjoittaa ja hänen kirjansa ovat yksinkertaisesti nerokkaita. Niin on Auringon ydinkin. Kirja oli todella kevyt lukea ja pätkät oppikirjoista ja tieteisartikkeleista rytmittivät lukemista mukavasti. Missään vaiheessa ei tullut tylsää. Ja muutenkin Sinisaloa ja dystopiaa, yes please!
Arvosana: 9


Siiri Enoranta- Nokkosvallankumous, 445 sivua
Tämän kirjan lainasin puhtaasti uteliaisuudesta, koska siitä oli hehkutettu monessa paikassa ja niin, sekin on dystopiaa. Sen luettuani olo oli vähän sellainen, että no jaa olihan tämä ihan hyvä, mutta en lukisi uudestaan. Myös se, että kirjan pääpari on homopari (ei sillä, että homoissa olisi mitään vikaa, mutta itse heterona tykkään lukea kirjoissa heteropareista), sai minut harkitsemaan lukemista ollenkaa. Ihan hyvä ja lukemisen arvoinen siitä huolimatta. 
Arvosana: 8



Kira Poutanen- Rakkautta au lait, 337 sivua
Siitä oli jo aikaa kun olin lukenut viimeksi chic litiä, joten päätin etsiä kirjastosta jotain kevyttä kesälukemista, ja sitä tämä todellakin on! Nuoren suomalaisnaisen kommelluksista Ranskassa oli hauska lukea ja tämä kirja pistää hymyn huulille. Varmaan luen sarjan seuraavatkin osat.

Arvosana: 8+



Stephen King- Uinu uinu lemmikkini, 478 sivua
Stephen King on mestarillinen kirjoittaja, sitä ei voi kiistää. Siksi päätin uskaltautua lukemaan myös tämän kirjan,joka harmillista kyllä, oli hienoinen pettymys. Kingiltä olin aiemmin lukenut Carrien ja joitain novellikokoelmia, ja ne olivat mielestäni erittäin hyviä. Tämä ei ihan yltänyt sille tasolle. Alku oli lupaava, mutta loppu ennalta arvattava ja ehkä liian hätäinen. Sinne olisin siis kaivannut lisää jännitystä. Muuten kyllä ihan hyvä kirja ja Kingin kirjoitustyyli on mieleeni.

Arvosana: 8-

-----------
Tällaisia kirjoja tällä kertaa. Lukemisen lisäksi olen ehtinyt nähdä kavereita ja käydä töissä.
Ja se työ on kyllä paras kesätyö ikinä! Voisin jaaritella siitä vaikka kuinka pitkään, mutta sanon vain, että lapset ovat ihania ja vaikka selkä on kipeänä kaiken reppuselässä kantamisen jälkeen ja korvat välillä koetuksella, en haluaisi tehdä mitään muuta työtä.

Mutta huomenna on edessä autokoulun teoriakoe, joten taidan nyt taas harjoitella siihen.
Toivottavasti se menee läpi!

- Vilma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti