sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Alkuvuoden kirjoja

Tällainen postaus tällä kertaa, koska en ole pitkään aikaan mitään kirjoista puhunut.
Tässä siis kirjat, jotka olen nyt alkuvuoden aikana lukenut, tai joita olen parhaillaan lukemassa.

Ehkä hieman tylsähkö aihe, mutta olen aina tykännyt lukemisesta ja yrittänyt myös pitää kirjablogia (joka tosin jäi), joten kirjoitan näistä nyt täällä.
Tavoitteenani on siis tänä vuonna lukea 30 kirjaa, tällä hetkellä vauhti näyttää ihan hyvältä.
 Nämä eivät ole mitään varsinaisia kirja-arvosteluja, mutta voi tästä silti hyviä lukuvinkkejä saada!


John Verdon- Numeropeli , 573 sivua
Ensimmäinen kirja jonka luin tänä vuonna. En hirveästi lue dekkareita, mutta tämä vaikutti niin kiinnostavalta, että pakko se oli lainata. Enkä kyllä pettynyt. Jos sivumäärä ei hirvitä, saa tästä jännitystä pitkäksi aikaa. Nerokas ja oivaltava kirja.
Arvosana: 9+


Abigail Gibbs- Illallinen vampyyrin kanssa, 542 sivua
Teinihömppää ja vampyyreja. Jos niistä tykkää niin tämä kannattaa lukea. Ihan hyvä, ei mikään erityinen lukukokemus. Kyllä tämän nyt kerran lukee ja jatko-osatkin varmaan lainaan, mutta suurempaa ihastusta tämä ei herättänyt.
Arvosana: 8-


Theo Lawrence- Salatun voiman kaupunki, 404 sivua
Koska rakastan dystopioita, piti tämäkin katsastaa. Tyypilliseen Romeo ja Julia- juoneen on tuotu jotain uutta, mutta silti kirjan idea jäi vähän laimeaksi. Ihan ok, sen enempää en voi tästä sanoa. Ei jäänyt mieleen, enkä todennäköisesti lukisi uudestaan.
Arvosana:


John Green- Tähtiin kirjoitettu virhe, 340 sivua
Tästä kirjasta olin kuullut paljon hyvää, joten lainasin sen heti, kun sen kirjastosta bongasin.
Syöpää sairastavien nuorten rakkaustarina todellakin kosketti ja kirja on niin kauniisti ja harkitusti kirjoitettu, että siitä olisi vääryys sanoa mitään pahaa. En muista milloin olisin viimeksi itkenyt jotain kirjaa lukiessani. Tästä on tulossa nyt keväällä elokuva, jonka aion ehdottomasti käydä katsomassa! Yksinkertaisesti ihana kirja.
Arvosana: 10- 


Veronica Roth- Divergent-trilogia, 487+525+526 sivua
Näistä kirjoista en tee nyt mitään yksittäisiä esittelyjä/ arvosteluja, vaan puhun tästä sarjasta yleisesti.Näin tuosta Divergentistä elokuvatrailerin muistaakseni joskus marraskuussa ja se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Näitä kirjoja ei siinä vaiheessa ollut ilmestynyt suomeksi, joten päätin toivoa englanninkielistä versiota ensimmäisestä osasta joululahjaksi. 
No sitä en saanut, mutta pistin sitten tilaukseen. Ensimmäisen osan luettuani, tilasin myös loput trilogian kirjat. Tällä hetkellä olen lukemassa viimeistä osaa ja tähän mennessä olen tykännyt kovasti. Ensimmäinen osa on ehdottomasti paras, mutta ei kakkososakaan mikään huono ollut. Näistä tulee aika paljon mieleen Nälkäpeli, joten jos siitä tykkää, tykkää varmasti myös tästä sarjasta. Suosittelen. Vain ensimmäinen osa on ilmestynyt suomeksi, joten jos ei halua odottaa, kannattaa trilogia lukea englanniksi. Ei ole todellakaan liian vaikeaa kieltä.

Arvosana koko sarjasta tähän mennessä: 9-


Jane Austen, Järki ja tunteet, 339 sivua
Viimeisenä täytyy vielä mainita kirja, jota olen parhaillaan lukemassa äidinkielen kurssille. Meidän siis piti valita joku klassikkokirja ja valitsin tämän. En ole ikinä oikein jaksanut lukea klassikkoja, ja tämänkin lukeminen on välillä vähän puurtamista. Nyt olen menossa noin puolessa välissä ja tuntuu, että juoni ei ole edennyt ollenkaan. Mutta kuuluu yleissivistykseen ja aion tämän sinnikkäästi lukea loppuun.
Arvosanaa en tässä vaiheessa anna.


Mitäs tykkäsitte? Ensi viikolla koetan tehdä jonkun ihan ”normaalin” postauksen, jos vain ennätän kuvailemaan. Nyt taidan vielä tehdä kouluhommia ja sitten rentoudun loppuillan varmaan jonkun hyvän leffan parissa :)

- Vilma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti